Rootsteps maakt websites vanaf januari 2022 klimaatneutraal! We zijn enorm trots op deze prestatie waarvoor (onder andere) servers opnieuw zijn ingericht, websites zijn verhuisd en waarbij we gekozen hebben om alleen nog samen te werken met leveranciers - die net als wij terug investeren in de natuur.

Wij planten bomen

Door alleen al te kiezen voor een website die bij Rootsteps gemaakt / onderhouden wordt, help jij de natuur een handje; alle CO2 uitstoot wordt zoveel mogelijk gecompenseerd door een gelijke hoeveelheid CO2-absorberende effecten terug te investeren in onze planeet. 

Wij zijn onder andere betrokken bij het Eden Reforestation Project, GrowMyTree en JustDiggIt. Met het schrijven van deze post hebben we dit jaar 167 nieuwe bomen geplant. Daarmee compenseren we voor meer dan 3.674 kilogram aan CO2 uitstoot in 2021. Dat staat gelijk aan ~85% van al onze CO2 uitstoot in het hele jaar.

Dump de auto, we gaan fietsen

We hielden van de stoelverwarming in de diesel van de zaak; maar de kennis over de schade die hij veroorzaakt, hebben ons doen denken in een andere versnelling. We zijn over  op 'videocalls first' - en we nemen waar mogelijk het openbaar vervoer of we fietsen binnen 10 kilometer naar onze afspraken.

Groene servers

Als kers op de taart worden de servers die Rootsteps gebruikt vanaf januari 2022 overgezet om alleen nog via groene stroom online te zijn! Daarmee bereiken we onze target om 8.800 Kilogram CO2 te compenseren en hebben we eindstreep veel eerder gehaald dan we voor mogelijk achtten.

2022 Update: Nieuwe elektrische auto

We hebben nu een elektrische Citroën ë-berlingo aangeschaft om groen en met minimale impact naar onze afspraken te gaan. Simpel, functioneel en duurzaam