Wat is October CMS?

Trends
October CMS (of in het kort October) is een contentmanagementsysteem (CMS)-platform, voor het eerst uitgebracht in 2014 en is ontworpen om ontwikkelaars te helpen bij het maken en bewerken van een website.

October CMS in het kort

Het is een open source (doch zelf gehost) platform waarmee gebruikers tekst-, beeld- of video-inhoud kunnen plaatsen. Ook kan het ontwerp van websites, het volgen van gebruikerssessies, het hosten van forums en het verzamelen van opmerkingen van bezoekers net als bij andere Content Management Systemen worden uitgevoerd.

October CMS heeft de voorkeur vanwege zijn eenvoud en geavanceerde beveiliging. October CMS heeft de workflow voor het bouwen van websites of webontwerp en -ontwikkeling (die soms best wel gecompliceerd en verwarrend kan worden), teruggebracht naar eenvoud en simpliciteit.

Elke website kan via October worden gebouwd. De vraag is of het nodig is...

Wat zijn de functies van October CMS?

Enkele kenmerken van October CMS op een rij:

Laravel PHP-framework

October is gebouwd op Laravel PHP Framework dat regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe PHP-mogelijkheden. Omdat het geen beperkingen oplegt aan de paginastructuur, CSS of HTML-opmaak, stelt het webontwerpers in staat om vrijelijk websites te maken en te ontwerpen met hun verbeeldingskracht.

Eenvoudige sjabloonengine

October gebruikt Twig als sjabloon-engine die een eenvoudige en moderne sjabloontaal heeft. Met Twig kunnen ontwikkelaars hun gegevens scheiden van de sjablonen.

Georganiseerd back-endontwerp

Met zijn eenvoudige interface biedt het back-endontwerp van October fundamentele bouwstenen zoals Pages, Partials, Layouts en Components. Elke bouwsteen is essentieel om een website te maken en ontwikkelaars kunnen ze gebruiken zonder enige complexiteit tegen te komen.

Uitbreidbaarheid en maatwerk

October-gebruikers of -ontwikkelaars kunnen het CMS uitbreiden en aanpassen met afzonderlijk geïnstalleerde plug-ins die naadloos kunnen worden geïntegreerd met de back-end en front-end.

Geen programmeervaardigheid vereist

Met zijn gebruiksvriendelijke interface kunnen niet alleen ontwikkelaars, maar ook niet-technische gebruikers gemakkelijk pagina-inhoud, afbeeldingen, video's en andere bestanden beheren met de WYSIWYG-editor en websitemenu's bewerken met plug-ins.

Groeiende marktplaats

Gebruikers kunnen plug-ins en thema's van derden vinden op de marktplaats van oktober. Gebruikers kunnen ook hun eigen plug-ins ontwikkelen, deze opnieuw gebruiken en delen met de community op de markt.

Eenvoudig toegepaste updates

October CMS biedt regelmatige veilige kernupdates zonder de websites van gebruikers te breken. Gebruikers kunnen eenvoudig updates toepassen met een enkele klik.

Geavanceerde beveiliging

De CMS-kern van oktober is gebaseerd op het Laravel-framework, dus het enige bestand dat rechtstreeks toegankelijk is, is index.php vanuit de hoofdmap. Elke verdachte activiteit zou worden geëlimineerd voordat deze de interne onderdelen bereikt.

Vertaalbare inhoud

Vertalingen kunnen eenvoudig worden uitgevoerd.

Documentatie voor een eenvoudiger leerproces

Zoals eerder vermeld, is October CMS gebruiksvriendelijk. Met documentatie en ondersteuning maken ze de leerprocessen van de interface en het gebruik ervan gemakkelijker voor ontwikkelaars.

Over de auteur
Steven Maas

Steven is eigenaar van Rootsteps, wordt enthousiast van nieuwe technieken, houdt zich bezig met klantcontact, content-creatie, user experience design en Search Engine Marketing.