De toepassingen van virtuele realiteit (VR) en augmented reality (AR) gaan verder dan alleen gaming en entertainment.

Trends
Een website aangestuurd door VR transporteert de gebruiker naar een virtuele wereld waarmee de gebruiker kan interacteren alsof hij er echt is. Deze websites kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor productdemonstraties, virtuele tours, en educatieve doeleinden.

Websites aangestuurd door Virtual Reality (VR)

Een website aangestuurd door VR transporteert de gebruiker naar een virtuele wereld waarmee de gebruiker kan interacteren alsof hij er echt is. Deze websites kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor productdemonstraties, virtuele tours, en educatieve doeleinden. Een voorbeeld hiervan kan een website zijn van een vastgoedmakelaar waar je virtueel door huizen kan wandelen, of een website voor een museum waar je rond kan lopen in virtuele exposities.

En hoe zit het met websites via Augmented Reality?

Websites aangestuurd door AR daarentegen, voegen virtuele elementen toe aan de werkelijke omgeving waarin de gebruiker zich bevindt. Dit kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld productcatalogi, handleidingen en zelfs e-commerce. Dit kan bijvoorbeeld een website zijn waar je een product in de winkel virtueel kan uitproberen voordat je het koopt, of een website waar je een video-tutorial kan volgen die een virtuele assistent op je scherm toont hoe je bijvoorbeeld een reparatie uitvoert.

Beide VR en AR websites bieden een unieke en immersieve gebruikerservaring, die kan bijdragen aan een verhoogde interactie en betrokkenheid van de gebruiker. Er zijn echter ook technische uitdagingen die moeten worden overwonnen, zoals de compatibiliteit met verschillende apparaten en de benodigde hardware, en de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijke interface. Maar als deze uitdagingen overwonnen kunnen worden, kan VR en AR de manier waarop we websites gebruiken en ervaren volledig veranderen.

Over de auteur
Steven Maas

Steven is eigenaar van Rootsteps, wordt enthousiast van nieuwe technieken, houdt zich bezig met klantcontact, content-creatie, user experience design en Search Engine Marketing.