Negeer mails van ...@tmbenelux.org en TM Benelux

Tips & Tricks
Beste allemaal, we willen jullie er graag op attenderen dat TM Benelux een louche organisatie is die je per e-mail (thomas@tmbenelux.org) benadert voor een 'aanvraag van derden'. Het zou hier gaan om een domeinnaam die lijkt op dat van jou; maar met een andere extensie (zoals .com, .nl).‍

Ondernemer, klant en bezoeker. Je doet er goed aan je eerste gevoel over bepaalde dingen te vertrouwen: ergens in je onderbuik krijg je het gevoel dat de mail niet helemaal klopt? 👍 Top, want dat is ook zo! 

De betreffende mail, welke wij hieronder in zijn geheel met je delen, lijkt op het eerste gezicht interessant voor iemand met een website. Iemand zou in theorie natuurlijk gewoon een aanvraag kunnen doen om je domein met een andere extensie te gebruiken. Maar jij hebt geen enkele manier om te controleren of die aanvraag werkelijk is gedaan. Ondernemers en ook particulieren met een website, wees dus alert en laat je niet misleiden door de naam TM Benelux - zij zijn een en al oplichterij. 😡

Verder naar beneden lees je de veelgestelde vragen over de mail van TM Benelux


De e-mail van TM Benelux

Geachte heer/mevrouw,

Wij willen u ervan op de hoogte stellen dat wij een registratieverzoek hebben ontvangen voor www.domein.com. Aangezien dit verzoek ingediend is door iemand buiten uw organisatie stellen wij u hiervan op de hoogte. 

Als het verzoek wordt voortgezet, kan dit gevolgen hebben voor uw bedrijf. Uw klanten kunnen in de war raken omdat een ander bedrijf exact dezelfde naam gebruikt, maar met een andere extensie.Daarom geven we u deze eenmalige aanbieding om deze naam zelf te registreren. Als u akkoord gaat, koppelen we www.domein.com aan www.domein.nlDe kosten voor deze naam bedragen 29,75 euro per jaar. De domeinnaam wordt direct geregistreerd voor een periode van 10 jaar, wat betekent dat u een eenmalig bedrag van 297,50 euro betaalt (exclusief btw). Uw naam zal worden beschermd en geregistreerd voor deze periode. Als u wilt kunt u de extensie nadien voor eenzelfde periode verlengen.

Gaat u akkoord met onze eenmalige aanbieding? Reageer dan met ‘akkoord voor dit voorstel’ in antwoord op deze e-mail.

Dit zijn de factuurgegevens die wij van u hebben:

blablabla

blabla

Mocht hierin iets veranderd zijn, pas dit dan alstublieft aan en stuur dit naar ons toe.

Bij akkoord wijzen de derde partij af en koppelen deze naam aan uw huidige website. Gaat u niet akkoord? Laat dit dan ook per mail weten. Wij zullen de derde partij hier dan van op de hoogte stellen en het registratieverzoek voortzetten voor de derde partij.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Thomas Schipper 👹
Trademarked in Benelux
www.tmbenelux.org


Veelgestelde vragen

Hoe zit het dan? Krijgt iemand nu mijn domeinnaam?

Iedereen mag een domein aanvragen als het beschikbaar is. Neem even ons domeinnaam als voorbeeld: rootsteps.nl - dit domeinnaam is van ons, maar rootsteps.net is gewoon beschikbaar. Wij zijn niet van plan hier iets mee te doen. Wil je het kopen, ga je gang: het kost je tussen de €10 - €15 bij Google Domains en dan mag je daar je website op ontwikkelen. 🤖

Wat is dan het doel van TM Benelux?

TM Benelux wil je bang maken en daarmee in een korte tijd veel geld binnenharken. Je krijgt een aanbod om je domeinnaam met een andere extensie vast te leggen voor maar liefst 10 jaar. Met dat domein word je vervolgens niet veel beter gevonden, noch heeft het zin, want was er eigenlijk wel iemand die de aanvraag deed?

Hoe weet ik wie de aanvraag deed, kan ik ze opzoeken?

Maak je geen zorgen: de aanvraag is nep en niemand is werkelijk bezig om jouw domeinnaam te claimen. TM Benelux heeft je bang gemaakt zodat je snel even wat geld overmaakt. 

1 jaar een domein kopen is niet zo winstgevend voor ze, maar 10... daar vangt het bedrijf een smak geld mee en over een jaartje bestaat het bedrijf niet meer. Wij vermoeden dat - mocht je toch een pakket voor 10 jaar hebben gekocht, ze dat domein in werkelijkheid slechts een jaartje hebben vastgelegd voor je. De voorganger van TM Benelux is namelijk Trademark Office; wat inmiddels niet meer bestaat en is opgedoekt.

Wat moet ik doen met de mail?

Negeer de mail. Maar meld deze oplichting via fraudemeldpunt.nl: https://www.fraudehelpdesk.nl/fraude-melden/ en geniet daarna lekker van de dag. 😉

Ik ben erin getrapt, wat nu?

😬 Damn, vervelend. Je hebt het geld al overgemaakt en zit nu opgescheept met een domeinnaam waar je niks mee kan doen. De kans is aanwezig dat je het geld niet terugkrijgt, maar het is zeker wel het proberen waard. Meld dat je bent opgelicht via bovenstaande link en informeer bij het Fraudemeldpunt over de vervolgstappen. Raadpleeg ook gelijk even de verzekering, zij kunnen je goed vertellen of ze je kunnen bijstaan. 

Een goede website staat op 1 domein

Het is heel goed om te zien dat je jezelf informeert. Maar om je toch even een duidelijke boodschap te geven: we zien steeds vaker dat mensen nog steeds mega-veel domeinen aanschaffen. Stop daarmee, het is niet nodig om succesvol te zijn. Een goede website staat echt op maar 1 domein en je hebt er niets aan om zoveel domeinen toe te eigenen. 

Dit geldt natuurlijk niet voor subdomeinen zoals app.rootsteps.nl of blog.rootsteps.nl (al zouden ze bestaan) - die subdomeinen horen gewoon bij het hoofddomein en zijn daaraan ondergeschikt. Maak je dus niet zo druk over al die domeinen: focus liever op de inhoud en de indeling. Wil je daar hulp bij, dan mag je ons altijd even een contacteren, dat vinden we alleen maar leuk!

Over de auteur
Steven Maas

Steven is eigenaar van Rootsteps, wordt enthousiast van nieuwe technieken, houdt zich bezig met klantcontact, content-creatie, user experience design en Search Engine Marketing.