Bij Rootsteps zijn we trots om ons werk voor Café de Buren te delen. We hebben een gebruiksvriendelijke website ontworpen die perfect past bij de warme en uitnodigende sfeer van dit gezellige café.
Datum van oplevering:
1/4/2024
Locatie:
Hellevoetsluis
Budget:
5K
Branche:
Horeca
Cafe de Buren

Over de klant

Introductie

Bij Rootsteps zijn we trots om ons werk voor Café de Buren te delen. We hebben een gebruiksvriendelijke website ontworpen die perfect past bij de warme en uitnodigende sfeer van dit gezellige café.

Over het project

Wat we hebben gedaan:

  • Menukaart: Overzichtelijke, door te scrollen menukaart met subtiele animaties, geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers.
  • Homepage: Interactieve homepage met een bewegende steak die de muis volgt, wat zorgt voor een unieke en speelse ervaring.
  • Integratie: Naadloze integratie met Zenchef (voorheen Formitable) voor reserveringen.
  • Design: Donker, warm design dat de ambiance van Café de Buren weerspiegelt.
  • Fotografie: Samenwerking met Maria van der Valk van Leef Foto & Film voor prachtige foto's.

De historie van het restaurant wordt met de bezoeker gedeeld. De indeling is speels en bevat her en der een klein beetje zout ter decoratie.

Bij binnenkomst op de website zie je direct dat in dit restaurant steaks geserveerd worden. Dit is belangrijk voor de doelgroep. De steak volgt de bewegingen van de muis. Op mobiele apparatuur is dit effect sterk gereduceerd maar nog wel te zien door ergens in het scherm te tikken of bewegen.

De speelse offset indeling wordt ook hier gebruik om events aan te kondigen.

Zo zijn de menukaart items eruit. Je ziet duidelijk in welke categorie je op het moment zit, de wijnen hebben een prijs per glas en per fles. Ook zie je het land van herkomst en een mooie omschrijving.

Zo ziet een gerecht op de menukaart eruit.

Een duidelijke menukaart vereenvoudigt de keuze bij reserveren

Het maken van een goed navigeerbare menukaart is bij Rootsteps de normaalste gang van zaken. Wij digitaliseren de menukaart zonder extra kosten en brengen ieder gerecht in perspectief op de website. Restaurants zijn daarom in het bijzonder goed af met onze service o

mdat wij efficiënt en zonder zorgen alle menukaart-items voor het restaurant migreren naar de online wereld. Daardoor zijn de menukaart-items beter vindbaar, leesbaar en toegankelijk. Mensen die slechtziend of digibeet zijn kunnen namelijk helemaal niets met een menukaart in PDF. Door toegankelijkheid te vergroten wordt reserveren en bestellen ook makkelijker.

De menukaart laat op alle apparaten duidelijk zien welke categorie men bezoekt door de categorie altijd bovenaan weer te geven. Een sticky effect wat handig van pas komt om de gebruiker/bezoeker goed te laten oriënteren in de menukaart.

Als je in de menukaart naar beneden scrollt worden de nieuwe items, die je nog niet gezien hebt subtiel geanimeerd om bij te dragen aan 'de user experience'. De bezoeker/gebruiker kan op deze manier beter oriënteren en de interacties/animaties dragen bij aan de oriëntatie op de site.

Website kenmerken

Acquisitie van klanten via de website
Animaties & Interacties
Design op maat
Een overzicht van producten
Kalender met events
Template design
Werving via een vacaturelijst en vacaturepagina