Better Call Paul! 📷

Datum van oplevering:
29/8/2023
Locatie:
Bali
Budget:
This is some text inside of a div block.
Branche:
Creatief

Over de klant

Introductie

Gaaf project... "Better Call Paul!" Bij Rootsteps hebben we met veel plezier gewerkt aan het creëren van een buitengewone online ervaring voor de professionele diensten van Better Call Paul! De missie was duidelijk - we kunnen niet alleen een website bouwen, maar de foto's van Better Call Paul! van hun beweeglijkste kant laten zien. De schoonheid van de foto's is onbeschrijflijk, zeg nou zelf!

Over het project

Klantvraag

Better Call Paul! vroeg aan Rootsteps om het design en de ontwikkeling van de website op zich te nemen met als hoofddoel: "een uniek kunstwerk te maken en de artsy shots correct en zo respectvol mogelijk te demonstreren". Het unieke kenmerk van deze website is het gebruik van beweging, contrast, abstractie, souplesse in een donkere verhalende setting, die zowel soepel en esthetisch worden weergegeven op verschillende apparaten. Met andere woorden: de website moet gewoon dope worden, met zeer aantrekkelijke lijnen, waardoor de bezoekers worden gemagnetiseerd. Als er zoiets bestaat als gemagnetiseerde bezoekers...

Doelstelling

 1. Creëer een boeiende en aantrekkelijke online aanwezigheid voor Paul's professionele diensten.
 2. Gebruik beweeglijke en sierlijke foto's om de esthetiek van de website te benadrukken.
 3. Zorg ervoor dat de website responsief is en goed functioneert op diverse apparaten, zoals desktops, laptops, tablets en smartphones.

Hoe hebben we het geflikt?

Ontwerp en Visuals

 1. Gebruik van het kleurenpalet van de klant is standard practice - en wat past nou het beste bij een foto dan zwart en wit? Dat geeft eengevoel van professionaliteit, luxe en abstractie.
 2. Selecteer beweeglijke foto's die relevant zijn voor de aard van Better Call Paul!'s diensten. De selectie van de foto's is overigens geheel aan de klant overgelaten. In samenwerking zijn we tot een creatieve positionering en animatie gekomen. Andere visuele elementen die de kwaliteit van het werk weergeven.
 3. Gebruik subtiele animaties en overgangseffecten om de beweeglijkheid van de foto's te benadrukken zonder de gebruikerservaring te overweldigen.

Onder: je kijkt hier naar een backdrop-filter wat subtiel de onderliggende elementen vervaagt. Daarbij heeft het element zelf een iets lichtere kleur en transparantie, waardoor het iets weg heeft van melkglas. Dit element verhoogt de status en geeft een luxe moderne feel.

Responsief Ontwerp

 1. Werk met een responsief webdesign dat zich aanpast aan verschillende schermgroottes en apparaten. Dit zorgt ervoor dat de website er goed uitziet en goed werkt, ongeacht of deze wordt bekeken op een desktopmonitor of een kleine smartphonescherm.
 2. Test de website regelmatig op verschillende apparaten om er zeker van te zijn dat de lay-out en functionaliteit consistent zijn.

Gebruiksvriendelijkheid

 1. Zorg voor een intuïtieve nav, waarbij belangrijke informatie gemakkelijk toegankelijk is voor de gebruiker.
 2. Minimaliseer het aantal klikken dat nodig is: we willen scrollen...

Optimalisatie voor Snelheid

 1. Comprimeer afbeeldingen zo min mogelijk en behoud bandbreedte voor de gebruiker zodat er zoveel mogelijk focus is voor de foto's, zonder af te doen aan de kwaliteit van de foto's. Dit om ervoor te zorgen dat de laadtijden van de website minimaal zijn, vooral op mobiele apparaten met beperkte bandbreedte.
 2. Gebruik van caching, lightboxes, en andere ux-technieken om de prestaties van de website te verbeteren.

Content en Call-to-Actions

 1. Schrijf heldere, beknopte en overtuigende inhoud die de kwaliteit van de diensten duidelijk communiceert.
 2. Plaats duidelijke "Call-to-Action" knoppen op strategische locaties op de website om bezoekers aan te moedigen contact op te nemen.

Resultaten

Met de implementatie van dit project heeft Rootsteps een complementair kunstwerk gecreëerd voor "Better Call Paul!" Het gebruik van beweeglijke en sierlijke foto's, in combinatie met een responsief ontwerp maakt alles af. De website toont Better Call Paul's diensten op een luxueuze en unieke wijze en zorgt ervoor dat deze op alle apparaten consistent en vooral ook met respect voor de foto's wordt weergegeven. Hierdoor heeft "Better Call Paul!" een overtuigende online aantrekkingskracht en zijn we zeer trots op onze collectieve input en samenwerking.

Website kenmerken

Animaties & Interacties
Design op maat
Fotogalerij met navigatie mogelijkheden tussen de foto's (lightbox)
Portfolio met opgeleverde projecten