Datum van oplevering:
2/7/2024
Locatie:
Rijswijk
Budget:
Branche:
Corporate

Over de klant

Introductie

Toen FinView.ai ons benaderde met de vraag of wij hun website wilden maken, was dat een nieuwe uitdaging voor Rootsteps. Niet alleen betreden we hiermee de innovatieve en snelgroeiende fintech-sector, maar het was ook een van onze mooiste projecten waarbij we volledig gebruik maakten van Webflow's extensieve interacties om een zeer dynamische en zeer intrigerende website te realiseren.

Over het project

De Uitdaging

FinView.ai, een softwarebedrijf gespecialiseerd in fintech-oplossingen, had een duidelijke visie voor hun online aanwezigheid. Ze wilden een website die niet alleen professioneel en betrouwbaar oogt, maar ook interactief en gebruiksvriendelijk is. De site moest potentiële klanten op een intuïtieve manier informeren en overtuigen van de kracht van hun innovatieve technologie.

Voor ons was dit een geweldige kans om te laten zien wat we kunnen met Webflow. Het was essentieel om de website zo te bouwen dat deze vol zat met toffe interacties en dynamische elementen, zonder in te boeten op laadsnelheid en gebruiksvriendelijkheid.

De verticale navigatiebalk van FinView is niet alleen uniek in styling, maar ook in functie. We maken gretig gebruik van meerdere koppen in dit uitklapmenu, hiermee navigeert de gebruiker eenvoudig tussen verschillende onderdelen van het platform.

We wijzigen de kleuren van de website op basis van wat de klant aangeeft. Er is een thema voor iedere pagina, welke we eenvoudig met een druk op de knop kunnen wijzigen. Dit bespaart enorm veel code en houdt de website eenvoudig te managen.

Het Proces

Het project begon met een uitgebreide brainstormsessie samen met het team van FinView.ai. We wilden hun ideeën en wensen volledig begrijpen, zodat we deze perfect konden vertalen naar de website. Dit betekende ook dat we ons moesten verdiepen in de wereld van fintech, zodat we de juiste tone-of-voice konden vinden voor hun doelgroep.

Daarna volgde de ontwerpfase. We experimenteerden met verschillende lay-outs en interacties om een website te creëren die niet alleen mooi was, maar ook functioneel en aantrekkelijk. Webflow bood ons de flexibiliteit om snel te itereren en aanpassingen te maken, wat essentieel was voor dit project.

Posts van FinView zijn supersterk ingericht met het oog op vindbaarheid. De concurrentie is groot, daarom zijn we in de basis iets drukker met SEO.

Het Resultaat

Het eindresultaat is een website die de innovatieve geest van FinView.ai perfect weergeeft. De site zit vol dynamische elementen en toffe interacties die de gebruiker betrekken en informeren. Dankzij de kracht van Webflow konden we de site snel bouwen en gemakkelijk onderhouden, wat zorgt voor een naadloze ervaring voor zowel de beheerders als de bezoekers.

Conclusie

De samenwerking met FinView.ai was een geweldige ervaring voor Rootsteps. Het was een kans om onze vaardigheden te testen en uit te breiden in een nieuwe branche en met nieuwe technologie. We zijn trots op het eindresultaat en kijken uit naar meer uitdagende projecten zoals deze.

Neem een kijkje op de website van FinView.ai en ontdek hoe dynamisch en interactief een fintech-website kan zijn.

Website kenmerken

Acquisitie van klanten via de website
Animaties & Interacties
Blog met categorie en tag-functionaliteit
Design op maat
Een overzicht van diensten
Nieuwssectie met nieuwslijst en nieuwspagina