Rootsteps stapt definitief over op Webflow vanaf 1 juni 2024!

Rootsteps maakt een sprong voorwaarts! Vanaf 1 juni 2024 omarmen we vol enthousiasme Webflow als ons nieuwe platform. Deze overstap markeert niet alleen een technologische verschuiving, maar ook een toewijding aan groei en professionaliteit.

Hoi allemaal! šŸ‘‹

Groot nieuws dus bij Rootsteps! Vanaf 1 juni 2024 is het echt zo ver. We zetten definitief de knop om en gaan volledig over op Webflow als go-to platform voor alle websites. Dit betekent dat we afscheid nemen van ons oude vertrouwde October CMS - een platform waar we sinds 2017 echt hele mooie ontwikkelingen hebben meegemaakt. Zowel bedrijfsmatig als ook in de persoonlijke ontwikkelingen. Dit is een geweldig moment, want Webflow's krachti zit hem in precies dat wat je als website-eigenaar wilt hebben.

Waarom deze verandering?

Allereerst biedt Webflow ons een hele reeks aan voordelen die ons werk naar een hoger niveau tillen:

  1. Gebruiksvriendelijkheid: Webflow heeft een intuĆÆtieve interface waarmee we snel en op visuele wijze responsieve websites kunnen bouwen.
  2. Krachtige visuele editor: Met de visuele editor kunnen we onze klanten gemakkelijk zelf los laten gaan op hun website en in realtime wijzigingen zien terwijl ze werken.
  3. Geavanceerde animaties: Webflow biedt uitgebreide mogelijkheden voor het toevoegen van animaties aan verschillende elementen op de website, waardoor we een dynamische omgeving creƫren die echt uniek voelt.
  4. CMS-functionaliteit: Het ingebouwde contentmanagementsysteem (CMS) is erg krachtig, onze klanten beheren inhoud zonder dat ze code hoeven te zien of horen.
  5. SEO-vriendelijkheid: Webflow genereert automatisch schone en geoptimaliseerde HTML en biedt tools en instellingen om de SEO-prestaties van de website te doen excelleren. Hierin hebben wij al zoveel tests uitgevoerd dat we zeer tevreden zijn over de performance.
  6. Snelle laadtijden: Door het gebruik van geoptimaliseerde code en wereldwijde CDN's (Content Delivery Networks) zorgen we met Webflow voor snelle laadtijden, wat de gebruikerservaring en SEO ook ten goede komt.

ā€

Een stukje HTML-code wat vertaald door je browser een visueel aantrekkelijk plaatje moet worden. Deze code wordt door Webflow efficiƫnt ingericht en gegenereerd zodat wij sneller kunnen werken en bezig kunnen zijn met het mooi maken van de website.

Webflow stelt ons in staat om onze creativiteit de vrije loop te laten en de websites echt samen met onze klanten nog indrukwekkender te maken. Als voorbeeld van zo'n indrukwekkende website hebben we het recent opgeleverde FinView.ai. waar we enorm trots op zijn.

Een kijkje achter de schermen bij FinView.ai - Je ziet dat wij in Webflow gestructureerd te werk gaan zodat onze klant een mooie omgeving heeft waarin alles wat belangrijk is voor hem, aanpasbaar is.

FinView's website is het bewijs dat we hoge kwaliteit websites blijven opleveren met meer dynamiek en mooie vormen en lijnen. Met Webflow kunnen we sneller werken, wat betekent dat we meer tijd kunnen besteden aan het creƫren van die geweldige ervaringen waar onze klanten dol op zijn. De overstap naar Webflow betekent ook dat we onze websites nog meer zelflerend en zelfoptimaliserend kunnen maken! Dit opent een wereld van mogelijkheden voor personalisatie en optimalisatie, waardoor we onze klanten nog beter en sneller van dienst kunnen zijn en hun online aanwezigheid naar nieuwe hoogten tillen.

De transitie van October CMS naar Webflow markeert niet alleen een technologische verschuiving voor ons, maar het is ook een teken van onze voortdurende toewijding aan professionaliteit, groei en zelflerend vermogen.

Waarom niet alle twee?

October CMS is een krachtig platform om mee te werken. Maar het vereist gescheiden processen die zeer kostbaar zijn, een separaat designproces, een separaat development proces in code die alleen de grootste nerds kunnen lezen. De implementatie. Correcties in de codestack. En als de klant iets anders wil, begint het hele proces weer opnieuw...

Daarbij komt dat het onderhouden van meerdere systemen kennis, tijd en geld kost die wij (en onze klanten) veel liever terug zien in hun eigen website en de omzet die eruit voortvloeit. Met deze stap is Rootsteps concurrerend en kunnen we Ć©cht doen waar we goed in zijn: het maken van zelf-optimaliserende maatwerk websites voor alle branches. šŸŽ‰

Wat betekent dit voor onze huidige OctoberCMSĀ klanten?

We geloven dat deze verandering onze klanten zal helpen om te blijven evolueren en de websites kwalitatief op ieder gewenst moment en op iedere plek waar je kijkt, zo optimaal mogelijk in te richten: OctoberCMSĀ klanten hebben daarom een voorstel gekregen om tegen sterk gereduceerde tarieven mee te gaan naar Webflow. Het verhuizen wordt voor ons zonder winstoogmerk ingericht. De klant gaat hierdoor Ć©cht verbetering zien. In ruil voor dat vertrouwen maken wij er een sublieme ervaring van.

šŸ¦¾

Het Rootsteps Team

Over de auteur
Steven Maas

Steven is eigenaar van Rootsteps, wordt enthousiast van nieuwe technieken, houdt zich bezig met klantcontact, content-creatie, user experience design en Search Engine Marketing.